Спаси дете

Статистика
Начало:
1.6.2016 г.
Край:
1.7.2016 г.
Целева сума:
10000,00 лв.
Събрани средства:
10000,00 лв.
100% Complete (success) 100%
10000,00 лв.

Благотворителена кампания за набиране на средста за лечение на Калоян от Варна

9-годишният Калоян Михайлов от Варна се нуждае от спешна костно-мозъчна трансплантация в чужбина. От две години детето страда от остра форма на лимфобластна левкемия. За да бъде извършена интервенцията в клиника в Германия, са необходими 310 хил. евро - сума, с която семейството не разполага.
 
Родителите са подали документи във Фонда за лечение на деца и очакват част от необходимата сума да бъде поета. От дарения до момента са събрани над 223 хил. лв.
 
Калоян е преминал серия от химиотерапии и лечения. Постигната е ремисия, но в края на май тази година новината за пробив на болестта идва най-неочаквано за малкия боец и семейството му. Незабавно започват втора серия от химиотерапии, като този път лекарите казват, че е нужна и костно-мозъчна трансплантация, за да се спаси момчето.
 
Семейството на Коко вече търси помощ от чужди клиники, които да осигурят адекватно лечение и трансплантация на детето им. Такива предложения има от водещи болници в Германия с добри резултати в лечението на неговото заболяване. Те избират Университетска клиника в Есен, Германия.
 
Активисти, доброволци и приятели на Фондация Въздигане, успяха за по-малко от месец да съберат сумата от 10000лв. чрез продажба на тениски с български владетели.