Стани учител за пример! Спечели награда за своето училище с „Кан Кубрат. Заветът на българите“

Заветът на българите

СКЪПИ УЧИТЕЛИ,

 

За четвърта поредна година, ние от фондация „Въздигане“ проведохме дарителска кампания и подарихме на всеки третокласник в страната по една книжка-комикс „Кан Кубрат. Заветът на българите“.

 

Направихме го за децата, защото вярваме, че разказът за кан Кубрат и неговият емблематичен завет за единство на българския народ възпитава нуждата от силна взаимовръзка между тях, помага им да открият своите корени и славно минало, мотивира ги към активна взаимопомощ, учи ги на екипна работа, което пък ще засили желанието да останат в своята родина и да се борят заедно с приятелите си за по-добро бъдеще тук, вместо да го търсят навън.

 

Сега е Ваш ред да ни покажете как този завет е приложим в съвремения свят и да спечелите специална награда за Вашето училище!

 

Организирайте заедно с децата своя инициатива под надслов „Заедно можем всичко“. Нека тя ги вдъхнови и мотивира за създаване на нещо добро, за конкретни действия в подкрепа или помощ, за промяна към по-успешно и добро развитие на дадена идея (пример: засаждане на дървета, помощ на нуждаещ се човек в беда, набиране на средства за кампания и т.н.). Не поставяме рамки в това предизвикателство, защото искаме да освободим Вашата инициативност и въображение в името на екипната работа с мисъл за по-доброто бъдеще и възпитание на децата. Споделете ценните моменти от преживяното с нас под формата на видео или снимки с описание на Вашата инициатива. Покажете ни как заветът може да бъде претворен в решителни действия и значими резултати!

 

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

 

В конкурсът може да участват само преподаватели на третокласници към училищата в страната, които са получили книжка-комикс „Кан Кубрат. Заветът на българите“.

 

Всяка кандидатура трябва да съдържа:

 

  1. Кратко текстово описание на инициативата.
  2. Видео или снимки, отразяващи инициативата. 
  3. Три имена на учителя и контакт за обратна връзка. 
  4. Наименование, адрес и телефон на училището.

 

Моля, изпращайте Вашите кандидатури най-късно до 31 май 2020г. Включително на мейл: info@vazdigane.bg

 

Резултатите ще бъдат обявени в сайта на фондация „Въздигане“, както и във фейсбук страницата на https://vazdigane.bg/

 

*Видео материалите може да ни изпратите като ги качите на https://dox.abv.bg/ или https://wetransfer.com/ и ни изпратете линка за сваляне на файла.

 

НАГРАДИ

 

Жури на фондация „Въздигане“ ще отличи най-добрите инициативи и ще ги възнагради със специална награда - картина, изобразяваща българската история и важни исторически личности. 

 

Очакваме Вашите вдъхновяващи истории и Ви желаем успех!

Заедно можем всичко!