Четем в прослава на българската азбука "Заветът на хан Кубрат" в град Враца

Четем в прослава на  българската азбука "Заветът на хан Кубрат" в град Враца

Ботевите дни са посветени на подвига на революционера Христо Ботев и неговата чета. Провеждат се всяка година от 27-ми май до 2-ри юни с чествания в гр. Враца и гр. Козлодуй. За да отдадем почит на славното ни минало, ние - активистите и доброволците от фондация ,,Въздигане” в град Враца, решихме да организираме събитие, издигащо чувството ни за национално достойнство. 
Не един, а цели 5 дни, съвместно с Регионална библиотека ,,Христо Ботев” - Враца ще въздигнем българския дух, за да съхраним националното ни самосъзнание. 
От 27-ми до 31-ви май включително от 9:00 ч. ще четем в прослава на българската азбука с третокласниците от всички училища в град Враца. Всеки един от малките участници ще получи комикс от фондация ,,Въздигане” - ,,Заветът на хан Кубрат”. 
На всяко училище Исторически парк ще дари репродукции на картини от участниците в най-голямата изложба в света, посветена на българската азбука. Изложбата може да бъде видяна до края на месец май на територията на Исторически парк до с. Неофит Рилски, област Варна.
Желаем на всички ученици от гр. Враца успешно завършване на учебната 2021 година!

 
Повече за събитието може да откриете тук: https://www.facebook.com/events/313481743752356/